به جای مقدمه
سلام.
امیدوارم وبلاگم برای همه مفید باشه و دغدغه اصلی ام ارائه مطالبی با موضوع سبک زندگی دینی است و انشاء الله هدر دادن وقت یا حدیث نفس نباشه.
چند روزی از ایجاد وبلاگم می گذره و در این چند روز، مترصد وقت و البته مناسبتی بودم که به بهانه آن اولین مطلب را بذارم که رسیدیم به عرفه.
نقل شده که مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف میکنند و بعضی آن را از جهت تحمل و صبر و رنجی میدانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شوند، چونکه که یکی از معانی «عرف» صبر است. ضمنا آمده که آدم و حوا پس از هبوط از بهشت در این سرزمین یکدیگر را یافتند و به همین دلیل عرفات و این روز عرفه نام گرفته است.
بهترین متنی که درباره عرفه سراغ داشتم از شهید آوینیه، پس رشته کلام را به سید شهیدان اهل قلم می سپارم:
مناسک حج از یک سو تمثیل سیری است که انسانهای متکامل بسوی الله طی می کنند و از سوی دیگر، تذکاری است بر تاریخ زندگی انسان، بر کوکبه ارض در منظومه شمسی. و اینچنین، وقوف در عرفات هم برای کسب معرفت و عرفان است
و هم برای تامل و تفکر در تاریخ حیات انسان بر کره زمین.
و «وقوف» هم به معنای درنگ و تامل آمده است و هم بمعنای آگاهی و عرفان. و همین عرفان است که در مشعرالحرام باید به شهود منتهی شود.
عرفات محل هبوط آدم از بهشت است و مبدا حیات انسان بر کره زمین.
و آدم چون خود را بر زمین یافت
گریست
و انابه کرد.
تو هم گریه و انابه کن، آنچنان که گویی این تویی که هم اکنون از بهشت هبوط کرده ای
و خود را تنهای تنها
بر بیابان عرفات یافته ای. و از سوی دیگر، عرفات تذکاری است بر معاد تو، ای انسان.
آنچنان باش که گویی اینجا صحرای محشر است وَنُفِخَ فِی الصُّورِ فَإِذَا هُم مِّنَ الْأَجْدَاثِ إِلَى رَبِّهِمْ یَنسِلُونَ (یس 51)
و این بی شمار انسانهای کفن پوش هم اکنون سر از قبرها بر آورده اند و بسوی مواقف حساب می شتابند
در عرفات آنچنان باش که آدم علیه السلام بود: فَتَلَقّی آدَمُ مِنْ رَبِّه کَلِماتٍ فَتابَ عَلَیْهِ (بقره 37)
آنچنان که چون هنگام افاضه از عرفات به مشعرالحرام فرا می رسد، توبه ات پذیرفته شده باشد.
وقوف در عرفات مقدمه وقوف در مشعر است، یعنی که عرفان مقدمه شهود است.
و چون به شهود رسیدی، مهیای شهادت باش. آنچنان که اسماعیل بود و آنچنان که سیدالشهداء حسین(ع) بود.
و سر اینکه فردا به قربانگاه منا می روی در همین است،
یعنی که تو در عرفات و در مشعرالحرام بر هستی خود و خلقت جهان وقوف یافته ای و اکنون آماده ای که خود را و متعلقات خود را در راه او قربانی کنی.
و واویلا اگر در این روز از امام خودت غافل باشی
که همه خلایق همچون شخص واحدی هستند
که امام قلب اوست
و حیات بی قلب میسر نیست...
---------------------------------------------------------------------
در انتها: برای عکس عرفات تقریبا هر سایتی را که جستجو کردم عکسهای جدید صحرای عرفات آمد (عکس های زیر)
که متاسفانه سعودی های وهابی بدستور یهودیان صهیونیست بر بالای صحرای عرفات ستون سنگی ای را نصب کرده اند که به هیچ وجه در تاریخ اسلام در آنجا وجود نداشته است؛ آنهم ستون ابلیسک(obelisk) که نماد مشهور شیطان و شیطان پرستان است.
جالب است بدانید که یکی از موارد صحت عمل رمی جمرات (سنگ زدن به ستون و محل شیطان که برای وسوسه حضرت ابراهیم آمده بود ودر منا می باشد) که در مناسک حج انجام می شود این است که سنگ شما به ستونهای جمرات برخورد کند.
جمرات سمبل شیطان است و سنگ زدن به آنها نوعی اظهار نفرت و انزجار از شیطان می باشد و از سالها قبل شکل اصلی و اولیه این ستون به شکل ابلیسکِ شیطان پرستان بود.
تا اینکه در اقدامی مشکوک، عربستان سعودی در سال 1372 شمسی به بهانه عریض کردن آن! و برای سهولت حجاج آن را تغییر داد.
اما آنچه در این تغییر، مهم است تغییرِ اساسی شکل آن است بصورتی که دیگر حجاج به ستون چهار گوشی که نوک آن تیز است سنگ نمی زنند و این تصویر از ذهن مسلمین در حال محو شدن است. و در مقابل، این ستون که از زمان مصر باستان نماد شیطان بوده است را بعنوان یک حجم و اثر معنوی در جای مقدسی مثل عرفات قرار داده اند و متاسفانه خیلی از حجاج نادانسته خود را بوسیله آن متبرک هم می کنند.
شکل جدید و باز طراحی شده توسط صهیونیستها:
تصویر سمت چپ قدیمی است و حجاج در قدیم واقعا به ستون و نماد شیطان سنگ می زدند. تصویر سمت راست دیوار جدیدی است که جایگزین نماد شیطان شده است.
البته مقدس نشان دادن این نماد شیطان سالهاست که در اروپا و امریکا انجام شده، کما اینکه بزرگترین ابلسک را در جلوی کاخ سفید آمریکا (تصویر زیر)
قرار داده اند و آن را نماد تمدن دانسته و به آن افتخار هم می کنند. تقریبا در تمام میادین اصلی شهرهای بزرگ اروپا، در همه قبرستانهای مسیحیان اروپا و بسیاری از ساختمانها و مراکز تجاری و مهم شان، آن را می بینیم. در تصویر زیر نماد ابلیسک را در میدان اصلی شهر واتیکان مقر اصلی مسیحیت هم می بینیم:
تصویری از یک ابلیسک در یکی از میادین پاریس در زیر آمده است:
ابلیسک نمادی با قدمت تاریخی بسیار زیاد است و در تصاویر زیر ستون های ابلیسک متعلق به شیطان پرستان مصر باستان را می بینیم:
شاید به ذهن کسی برسد: ای بابا چرا اینقدر حساس شده اید؟
در جواب باید گفت علاوه بر اینکه گذاشتن این ستون در عرفات نوعی تهاجم فرهنگی و اهانت به مسلمین است نشاندهنده ترویج روحیه بی تفاوتی و اباحه گیری در میان ما مسلمین هم هست. و نقطه اصلی سقوط ایمانی همه ما آنجایی است که به امورات آشکارمان بی تفاوت شویم. ضمن اینکه دیده شدن نشان شیطان در معابر عمومی (در اروپا) و مکانهای مقدس، نتیجه قهری و روانشناسانه آن (از لحاظ بصری) چیزی جز عادت کردن ما و در نهایت مقدس دانستن آن نخواهد بود. و بدترین اثر آن بر روی بچه های ماست که از بچگی آن را می بینند که از نظر علمی اثرات عمیق و اساسی تر آن در سنین پایین، اثبات شده است. و در طی سالیان زیاد و با گذشت زمان، دیگر آن را نمادی بد و مذموم نخواهند دانست. و این اثر نهایی تهاجم فرهنگی است.
برای اطلاعات بیشتر به
رجوع کنید.
البته شبکه 3 سیما مستندی به نام «حقیقت» (دقیقا یادم نیست قسمت چندمش{2یا3} درباره نماد شیطان بود) را بصورت تخصصی در این زمینه پخش کرده است که از سایت روشنگری می توانید دریافت کنید.
با عرض پوزش از اطاله کلام. واقعا لازم بود گفته شود. به قول یکی از دوستام: اینجام (اشاره به گلو) گیر کرده بود.
- ۹۴/۰۶/۳۱